Ponadto dodałam do tarty budyń czekoladowy na mleku sojowym z odrobiną cynamonu, banany i .. no kruszonką bym tego nie nazwała, ale posypkę kokosową:)
Ta dam..!
Składniki:
Ciasto kruche:
- 3 żółtka,
- pół szklanki cukru
- 2 i 1/4 szklanki mąki
- szczypta imbiru
- łyżka kwaśnej śmietany
- 2-3 banany
- 2 x budyń czekoladowy
- 3 szklanki mleka (u mnie sojowego)
- szczypta cynamonu
- cukier (stevia)
- 50 g masła
- 50 g cukru
- 50g mąki
- wiórki kokosowe
Wykonanie:
1. Połączyć składniki na ciasto i wyłożyć nim formę do tarty. Piec w piekarniku 15-20 minut, w 180st.C
2. Przygotować budyń według wskazówek z opakowania, dodając mniej mleka i szczyptę cynamonu.
3. Na upieczony spód nałożyć masę budyniową, pokrojone w plastry banany. Zagnieść kruszonkę kokosową i posypać nią wierzch tarty.
4. Piec w piekarniku do zarumienienia.
Wygląda baardzo obiecująco. Fajne są zdrowe ciasta :D
OdpowiedzUsuń