Składniki na dekorację:
- czekolada (gorzka lub mleczna)
- łyżka mleka
- białko, cukier puder i barwniki - na lukier
1.W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i dodajemy łyżkę mleka. Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Gdy czekolada ostygnie i zacznie delikatnie gęstnieć, pędzelkiem rozprowadzamy ją po babce.
3. Gdy czekolada na babce zgęstnieje dekorujemy ją lukrowymi kwiatkami, w tym celu:
4. Do lekko roztrzepanego białka dodajemy cukier puder do otrzymania odpowiedniej konsystencji lukru , następnie dodajemy wybrany barwnik. Lukrujemy.
Jeśli planujecie większą imprezę w przerwie majówkowej i szukacie pomysłu na wyjątkowy tort, lubicie czekoladę i makaroniki - zapraszam już jutro. To będzie prawdziwie słodki obłęd. :)
Slodka babeczka.
OdpowiedzUsuńŚlicznie ozdobiona :)
OdpowiedzUsuńUrocza :)
OdpowiedzUsuń